Zaloguj się przez Facebooka! Zarejestruj się!

~FEAR | użytkownik

imię i nazwisko adres zarejestrowany06.07.2003 @12:36:05 ostatnio na stronie16.04.2014 @21:32:47



kontakt i statystyki
emaile-mail ukryty
digarty43 komentarze2696 posty na forum34 newsy1

komentarze
^Sancty    28.05.2006 @09:16:19
i co? zimno masz wrrrrrr :D
_______
"I have been a witness, and these pictures are my
testimony. The events I have recorded should not be
forgotten and must not be repeated."

*James Nachtwey
^Sancty    28.05.2006 @09:09:03
czemu nie śpisz o 8 rano tylko digart wrzucasz :D
_______
"I have been a witness, and these pictures are my
testimony. The events I have recorded should not be
forgotten and must not be repeated."

*James Nachtwey
~meba    24.05.2006 @14:52:43
fear rób coś!! rób coś!!
a nie tylko pranie i pranie..!!
wszędzie piana i piana..

:D
_______
katarzynakmita.com http://katarzynakmita.com
^Martastokrotka    22.05.2006 @16:32:41
no wlasnie cos mi tak zalatywalo, ale nie wiedzialam jak sie podpytac czy cus
w koncu jestem mila
wiesz...nie wypadalo


_______
Passion Never Dies.Love Makes You Do Crazy Things...
^Martastokrotka    22.05.2006 @16:28:48
hahahaha...
no i juz wiem, ze sie boisz:p
_______
Passion Never Dies.Love Makes You Do Crazy Things...
^Martastokrotka    22.05.2006 @00:41:07
zawsze sie znajdzie cos w czym kobieta wygra z mezczyzna
_______
Passion Never Dies.Love Makes You Do Crazy Things...
^Martastokrotka    21.05.2006 @16:08:14

tatuaza nie mam, ale i tak bym wygrala
_______
Passion Never Dies.Love Makes You Do Crazy Things...
^Martastokrotka    21.05.2006 @15:32:55
ja sie namachalam a Ty mi z kioskiem wyjezdzasz
daje Ci dobre rady...i na koniec jeszcze mile slowo bylo


ostatnio edytowane: 2006-05-21 15:33:40
_______
Passion Never Dies.Love Makes You Do Crazy Things...
^Martastokrotka    19.05.2006 @21:04:10
*Sery "Lazur" to szlachetne, pleśniowe sery produkowane w oparciu o unikalną, oryginalną recepture wypracowaną przez 45 lat pleśniowej tradycji w Nowych Skalmierzycach. Są to doskonale, rozplywające sie w ustach sery, ktore lączą w sobie kremowy, maślany smak miązszu z aromatycznym posmakiem charakterystycznym dla kazdego rodzaju pleśni niebieskiej, bialej i zielonej.

W wyniku zastosowania do produkcji tych serow szlachetnej pleśni Penicillium roqueforti charakteryzują sie one wysoką wartością biologiczną i odzywczą.

Rozwijające sie w miązszu sera pleśnie wytwarzają enzymy, ktore rozkladając bialka do latwo przyswajalnych bialek prostych, peptydow i aminokwasow podwyzszają ich strawnośc oraz uwalniają wyzsze kwasy tluszczowe.

Wysoka wartośc odzywcza serow "Lazur" spowodowana jest rowniez niespotykaną w innych rodzajach serow biosyntezie witamin, co powoduje, ze ich poziom jest wyzszy niz w serach zoltych (dotyczy to szczegolnie wit. B12, A, E i biotyny).

Subtelny, zlozony smak i aromat tych serow powstaje podczas wielotygodniowego dojrzewania w specyficznych warunkach. Wlaśnie wtedy nastepuje rozklad bialek, co nadaje serom typowy smak oraz rozklad tluszczu i przyrost nizszych kwasow tluszczowych. Wyjątkowe walory smakowo - zapachowe powodują, ze sery "Lazur" posiadają szerokie zastosowanie kulinarne.

*W jaki sposob mozna spozywac sery LAZUR?
Sery "LAZUR" mozna spozywac:
ˇ tradycyjnie, w postaci naturalnej jako skladnik "deski serow",
ˇ jako skladnik kanapek,
ˇ jako dodatek smakowy do rosolow i zup warzywnych,
ˇ jako nadzienie do roznych mies,
ˇ jako skladnik sosow i dressingow,
ˇ jako skladnik pizzy lub zapiekanek,
ˇ jako skladnik salatek warzywnych, miesno-warzywnych, a takze owocowo-warzywnych.
Aby zapewnic jak najwiecej radości podniebieniu nalezy serom "Lazur" poświecic duzo uwagi zarowno przy ich przechowywaniu, jak i obchodzeniu sie w kuchni i przy stole.
*Jak prawidlowo obchodzic sie z serami LAZUR?
ˇ nie nalezy kupowac ich na zapas,
ˇ nalezy przechowywac je w ich oryginalnym opakowaniu lub folii aluminiowej w temp. 1-6oC,
ˇ na godzine przed podaniem sera do stolu nalezy go wyjąc z lodowki, aby zacząl oddychac i w pelni rozwinąl swoj aromat,
ˇ do krojenia i nakladania tego rodzaju serow sluzy noz z oczkami, zakonczony dwoma krotkimi szczypcami,
ˇ idealnym towarzystwem serow "Lazur" sa winogrona, orzechy, kawalki jablek, bagietki oraz krakersy,
ˇ podczas degustowania serow "Lazur" nalezy zacząc od sera o lagodniejszym smaku, a potem stopniowo dochodzic do najostrzejszego (od perlowego przez blekitny do turkusowego),
ˇ do serow z przerostem pleśni podaje sie najcześciej czerwone wytrawne wina, ale rowniez szlachetne wina slodkie lub deserowe.
*Co jeszcze powinni wiedziec smakosze serow "Lazur"?
Sery "Lazur" są "zywymi" produktami spozywczymi, ktore caly czas dojrzewają nabierając mocniejszego charakteru. Zalecana niska temperatura przechowywania jedynie spowalnia ten proces, ale go nie zatrzymuje. Podczas przechowywania na powierzchni serow moze pojawic sie maź oraz pleśn. Jest to zjawisko naturalne dla serow z przerostem pleśni i świadczy o tym , ze proces dojrzewania trwa nadal.
*Produkty
*Lazur blekitny.
Ser pleśniowy Lazur blekitny. Lazurowa pleśn - niebianski smak ... To tradycyjny ser z przerostem blekitnej pleśni z delikatnym posmakiem pieczarki. Ma kruchy, wilgotny miązsz i aromatyczny, nieco ostry smak sera

*Lazur blekitny aksamit.
To prawdziwie smakowity, delikatny ser pleśniowy. Jego miązsz jest wilgotny i aksamitny, a smak bogaty, czysty, orzeźwiający z wystepującym w tle posmakiem grzybow. Skorka sera jest ciekawa i roznorodna.

*Lazur blekitny w oleju.
Nieco ostry smak sera Lazur blekitny doskonale smakuje w zalewie olejowej z przyprawami. Rozpuszcza sie w ustach pozostawiając aromatyczny posmak sera i ziol. Stanowi doskonalą przekąske miedzy glownymi posilkami.

*Lazur kremowy.
Serek Lazur kremowy To delikatny, kremowy serek z kawalkami sera Lazur . Unikalna receptura oraz uzycie wysokiej jakości skladnikow pozwalają uzyskac aksamitną konsystencje oraz wyborny smak, ktore zadowolą kazdego

*Lazur perlowy.
Ser pleśniowy Lazur perlowy. Perlowa pleśn - rozkoszy smak... To doskonaly, lagodny ser pleśniowy. Jego delikatny smak przypomina grzyby i świeze mleko.

*Lazur turkusowy.
Ser pleśniowy Lazur turkusowy. Turkusowa pleśn - wykwintny smak ... To znakomity, rozplywający sie w ustach ser pleśniowy. Wilgotny, kremowy o pikantnym zapachu i ostrym, orzeźwiającym czystym smaku.




teraz patrzac na ser plesniowy zawsze pomysle o Tobie smierdziuszku...
ostatnio edytowane: 2006-05-19 21:05:26
_______
Passion Never Dies.Love Makes You Do Crazy Things...
~meba    19.05.2006 @17:36:18
że co??
_______
katarzynakmita.com http://katarzynakmita.com
^Martastokrotka    19.05.2006 @16:36:11
ja lubie zolty
ostatnio edytowane: 2006-05-19 16:36:44
_______
Passion Never Dies.Love Makes You Do Crazy Things...
^Martastokrotka    19.05.2006 @16:00:50
no wiesz...

Do kobiety o braku serca mowisz

_______
Passion Never Dies.Love Makes You Do Crazy Things...
^Martastokrotka    19.05.2006 @01:42:40
moze cos nowego...?
_______
Passion Never Dies.Love Makes You Do Crazy Things...
~LV426    17.05.2006 @18:37:29
a nie dodalem "moim zdaniem" ?
_______
lubie sie czepiac
^englishsummerrain    31.03.2006 @19:47:30
rtg tonight?
_______
I want to be a pop idol. [Oscar Wilde]
~novy    30.03.2006 @16:24:24
witam, kope lat
co slychac?
jak zwykle rozkladasz mnie na lopatki swoimi wizjami
pozdrawiam
~shaQWaSp    16.03.2006 @16:56:47
aha, to rzeczywiscie jest o co "warrrrrrrrrrczec"
ostatnio edytowane: 2006-03-16 16:58:01
~shaQWaSp    14.03.2006 @22:25:55
coś-no-wego! coś-no-wego! ( dodaj )
+FIHU    21.02.2006 @06:51:04
Nie chciało mi się rozciągać swoich omentarzy jak wcześniej, chciałem byś wiedział że widziałem Twoje prace bo mi się podobają

wrr :P
_______
To co się dzieje, naprawdę nie istnieje
Zapraszam do czytania poezji http://wierszolandia.pl
~Velendil    20.02.2006 @00:56:33
Jest gdzie wzdychać u Ciebie. Oby tak dalej

Pozdrawiam!
+FIHU    18.02.2006 @10:49:41
Po dłuzszym czasie odwiedziłem Twoją galeryjke, ciekawe prace jak zawsze, czekam na więcej koleżko.
Pozdrawiam :D
_______
To co się dzieje, naprawdę nie istnieje
Zapraszam do czytania poezji http://wierszolandia.pl
~MIKolas    09.02.2006 @02:30:43
napisałeś ze brałeś udział w tym maratonie, ja terz mam zamiar, ten przegapiłem bo zmienili termin elimanacji
mozesz mi powiedzieć coś więcej o tym wydarzeniu, na serwerze polskiej edycji nie ma linków do prac na eliminacje, więc nie moge sie zorientowac w poziomie i swoich ewentualnych szansach, jak byś mógł to podaj jakieś linki, był bym bardzo wdzięczny
w jakiej kategorii startowałeś ?
czy było wtedy duze zainteresowanie, czy sala raczej pusta?
pisze teraz bo potem zapomne kto, co :D
~meba    21.12.2005 @19:59:58
taaa jasne..
oczywiście..

a kto zeżarł ciasto??
_______
katarzynakmita.com http://katarzynakmita.com
~meba    21.12.2005 @08:51:12
hbd

_______
katarzynakmita.com http://katarzynakmita.com
~mac    08.12.2005 @10:19:37
hehehe,taa...
nowa buła tylko model narazie, muszę resztę dorobić a czasu brak,
"specjaliści" mi parkiet cyklinowali i poczułem się jak w "Usterce", ja jebie.No i netu chwilowo niet
Poprzednia strona 1 ... 4 5 6 7 8 ... 28 Następna strona
© 2001-2017 Grupa Onet.pl SA - digart.pl v.6
RSS Wszelkie materiały i wypowiedzi zamieszczone w serwisie należą do ich autorów. Grupa Onet.pl S.A. i zespół digart.pl nie odpowiadają za ich treść.
strona główna | regulamin | zasady korzystania | faq | załoga | RSS | reklama | kontakt